Hlivový perkelt – bez mäsa

Zdravé, plné vitamínov, sýte a chutné! 🙂

Čo budeme potrebovať ?

  • balenie hlivy (alebo ak máte nazbierané, po prípade na mraze niekoľko hlív)
  • nové korenie
  • mletá sladká paprika
  • soľ
  • muškátový oriešok
  • smotana na varenie
  • cesnak
  • olej

Ako Ďalej ?

Hlivu nakrájame na rezance. Takto nakrájanú ju dáme do hrnca na zohriaty olej ( stačí málo oleja). Pridáme cesnak – buď sypký, alebo nastrúhať 1 strúčik. Premiešame a pridáme mletú papriku. Takto spracovanú hlivu podlejeme vodou, pridáme muškátový oriešok (polovica čajovej lyžičky), nové korenie (menšia čajová alebo 6 guličiek ak máte v celku ), ešte raz mletú papriku v podobnom množstve a soľ. Necháme dusiť cca 15 min. Po 15 min dusenia podlejeme smotanou na varenie, necháme zovrieť a odstavíme.

Ako prílohu si môžete zvoliť čo máte radi – zemiaky, noky, chlebík … 🙂