Hokaidové karí

Jeseň je tekvicová ! 🙂 Tekvica je skvelá surovina, z ktorej sa dajú pripraviť rôzne chutné jedlá !
Čo budeme potrebovať ?
- hokaido tekvica ( stredná)
- karí korenie
- cesnak
- smotana na varenie
- soľ
- olivový olej
Ako Ďalej ?
Hokaido tekvicu som zbavila šupky a dužinu s jadierkami som vyškrabala lyžicou – nič z toho nepotrebujeme. 🙂 Zvyšok tekvice nakrájame na kocky. Preložíme do hrnca, pridáme na jemno nastrúhaný cesnak, soľ, karí korenie a olivový olej. Všetko chvíľu pražíme a miešame – nech neprihorí cesnak. Stačí naozaj chvíľa – podlejeme vodou tak, aby tekvica nebola úplne ponorená vo vode – stačí do polovice. Zakryjeme a dusíme do mäkka. Keď je už tekvica mäkká odoberieme približne polovicu tekvicových kociek preč z hrnca. Polovicu necháme v hrnci, pridáme smotanu na varenie, ešte trošku karí korenia a rozmixujeme ponorným mixérom. Do takto rozmixovaného prívarku pridáme zvyšné kocky udusenej tekvice a už nemixujeme – premiešame a je to hotové 🙂 .
Podávať môžete s čímkoľvek – ja som pripravila ryžu, kuracie, a posypala som naklíčeným mungom.