TIRAMISU

Tento recept je úplne rýchly, nenáročný na prípravu, no veľmi chutný ! 🙂

ČO POTREBUJEME?

  • káva ( presso, zalievaná, instantná – podľa možnosti)
  • dlhé piškóty
  • kyslá smotana 375 g
  • mascarpone
  • vanilkový cukor
  • kakao

A ČO ĎALEJ?

Kávu vylejeme do nádoby, v ktorej budeme namáčať piškóty. Pripravíme si nádobu, do ktorej budeme pripravovať tiramisu. Každú jednu piškótu ZVLÁŠŤ z oboch strán namočíme na 1 sekundu do kávy a položíme do nádoby. Takto si piškótami vyukladáme celú nádobu. V miske si rozmiešame mascarpone, kyslú smotanu a vanilkový cukor. Hotový krém natrieme na piškóty v nádobe ( jednu polovicu, druhú si necháme na potom 🙂 ). Opakujeme postup s piškótami – namočíme do kávy a urobíme ďalšiu vrstvu. Nasleduje druhá polovica krému – rozotrieme. Posypeme kakaom. Hotovo 🙂 Na dve hodiny do chladničky a môže sa podávať O:)