Zemiakové pyré na ružovo

Malý trik, ako dodať tanieru super dizajn a zároveň dostať železo do jedálnička O:)

ČO K TOMU POTREBUJEME?

  • zemiaky (toľko, koľko zvyknete použiť na zemiakovú kašu)
  • cesnak
  • cvikla / červená repa  jemne strúhaná (v skle)
  • maslo
  • soľ
  • mlieko

IDEME VARIŤ 🙂

Očistené a do mäkka uvarené zemiaky si pripravíme do nádoby, v ktorej budeme zemiakové pyré robiť. Pridáme 1/4 masla a manuálnym drvičom na zemiaky ich rozpučíme – spolu s maslom. Pridáme 1 strúčik strúhaného cesnaku a polovicu cvikly zo sklenej nádoby. Všetko spolu rozmiešame – stále drvičom. Pridáme 1 dcl mlieka, dosolíme podľa potreby a posledný krát premiešame 🙂 Ružové pyré je na svete – podávame ako prílohu k mäsu, syru O:)